Elektromos hőtárolós radiátor

previous arrow
next arrow
Slider

Németországban gyártott luxus kategóriás, VDE tanúsítvánnyal ellátott elektromos hőtárolós radiátorokhoz 25 éves garanciával juthat hozzá. A magasabb ár, azonban értékkel is párosul. Elektromos fűtés ezen formája nem csak környezetbarát, hanem üzemelés szempontjából a leggazdaságosabb elektromos fűtési rendszer is. Elektromos hőtárolós radiátorok telepítési költségei minimálisak, nincs szükség későbbi szervizelésekre, ezenkívül nem foglal helyet tüzelőanyag-tároló vagy kazánház, mellyel jelentős teret szabadíthat fel épületében. Az Elkatherm termékek alkalmasak minden lakó- és irodahelyiség számára, függetlenül a belsőépítészeti kialakítástól. Nem csak 34 különböző elektromos radiátor közül választhat, négy különböző magasságban, de mindezeket egyedi, bármely RAL színtartományban is kérheti.

Elektromos radiátor felépítése és működése

Az elektromos radiátor belsejében teljesen elzárt fűtővezetékek termelik a hőt a samott blokkok számára. A tűzálló anyag (samott) hosszú ideig tárolja a forróságot és egyenletesen oszlik el a fűtőfelületen, valamint teljes mértékben taszítja a vizet, így bármely típusú radiátor kiválóan alkalmas fürdőszobai használatra is. Hasonlításképpen a cserépkályhát is samott téglával béleli a mester, mert az sokáig jól tartja a forróságot. Ezen kialakításnak köszönhetően  összességében 5 óra üzemeltetési idővel 24 óráig biztosít meleget a fűtőberendezés . Az 1,25mm vastag, bordázott felületű elektromos radiátorokat kiváló minőségben, egyedi, letisztult dizájnnal alkották meg, melyek segítik a megfelelő hőelosztást, valamint “okos” termosztátoknak köszönhetően már a telefonról vagy táblagépről is vezérelni lehet a fűtést.

Az elektromos hőtárolós radiátorok telepítése és működése egyszerű, gyors és gazdaságos. Tetszés szerint szerelhető falra, illetve az álló vagy görgő lábaknak köszönhetően bármikor mozgatható lesz. Ezt követően a radiátort csak be kell dugni a 230V/50Hz konnektorba, és máris elkezdi fűteni az épületet. Az Elkatherm elektromos radiátor teljesen hangtalanul üzemel, nem keletkezik füst, gáz vagy egyéb szennyező anyag. Digitális, programozható termosztátoknak köszönhetően helyiségenként egyedi üzemmódban, előre szabályozható a fűtés. Az elektromos hőtárolós radiátor üzemelése során, amint eléri a kívánt hőmérsékletet, kikapcsol, és a samott téglákban hosszú ideig tárolt meleget fokozatosan adja át a környezetének. Tehát a kiemelkedően esztétikus megjelenés mellett, a fűtés hatásfoka is kiváló.

Elektromos radiátor felépítése
Elektromos hőtárolós radiátor felépítése

Elektromos radiátor hőátadása

A hagyományos elektromos radiátorok lelke egy fűtőbetét, ami a rajta átfolyó áram hatására hőt termel, méghozzá nagyon magas, közel 100%-os hatékonysággal. A készülék alján beáramló hűvös levegőt az elektromos fűtőtestben található fűtőbetét felmelegíti. A meleg levegő a fűtőrácson keresztül a helyiségbe áramlik. A hagyományos radiátoroktól eltérően, viszont az ELKATHERM elektromos radiátorok sugárzással és konvekciós módszerrel ötvözve melegítik fel a körülötte lévő teret. A sugárzás hőjét leginkább a nap kellemes melegéhez lehet hasonlítani, amely elsősorban a tárgyakat és testeket melegítik fel. A sugárhő nagyon energiatakarékos és költséghatékony, valamint nem befolyásolja a környezet levegőjének páratartalmát ezáltal minimalizálva az allergiapanaszokat és csökkentve a végtag fájdalmakat. A konvekciós hő viszont a tömeges levegőmozgással melegíti fel a teret: a forró levegő a fűtés fele felemelkedik a mennyezet felé, majd fokozatosan lehűl, lefolyik a padlóra és végül a fűtőtest felé. Így a meleg levegő áramlása rövid időn belül felmelegíti az egész szobát. Sugárzó és konvekciós melegítési módszernek köszönhetően, közel 100%-os hőelosztás az adott helyiségben.

Elektromos radiátor hőátadása
Az elektromos hőtárolós radiátor hőelosztása közel 100%-os

Termékek

Elkatherm SK

Elkatherm SN

Elkatherm S

Elkatherm SD

Elkatherm S