Elektromos padlófűtésről bővebben

previous arrow
next arrow
Slider

Az elektromos fűtés ezen formája biztosítja Ön számára a legmagasabb hőkomfort érzést, ráadásul szinte azonnal érezhető a felmelegedés. Általánosságban elmondható, hogy elektromos padlófűtés használatával a helyiség hőmérséklete 2 °C-kal lejjebb állítható, anélkül, hogy a komfortérzete változna, ráadásul programozható termosztáttal vezérelve jelentős energiamegtakarítás is elérhető. Termékeink között megtalálhatja az elektromos padlófűtés három különböző formáját: fűtőszőnyeg hidegburkolat alá, fűtőfólia melegburkolat alá és fűtőkábel minden padlótípus alá. 

Egyedülálló innováció a Hemstedt elektromos padlófűtésekben az úgynevezett “sleeveless/ ujjatlan” csatlakozás. A fűtő vezeték és a hideg vezeték csatlakozását szinte minden más elektromos padlófűtési termékek esetében mechanikusan, úgynevezett zsugorcső használatával oldják meg, mellyel a probléma, hogy nem 100%-os szigetelésű, idővel megtörhet, valamint a beszerelésnél is külön munkálatot igényel ennek elhelyezése, mivel ez a része a fűtőkábelnek vastagabb a többinél. A “sleeveless” megoldással az átmenet a meleg és hideg vezetékek között egy darabból készül, így megkönnyíti a beszerelést, mivel az egész fűtőszőnyeg kábelszerkezete egyforma vastagságú, ráadásul 100%-san szigetelt, vízálló.

Elektromos fűtőszőnyeg

A legvékonyabban kialakított padlófűtési rendszer, melyen a félvezető fűtőkábel egy öntapadó és rugalmas felületű üvegszálas hálóra van szerelve. A fűtőkábel mindössze pár milliméter vastagságú, így nem emeli meg a padlószintet. A rendkívül strapabíró és magas olvadásponttal rendelkező fluorpolimer szigetelésű kábel egy üvegszálas hálóra van rögzítve, ezáltal egyszerűbbé téve a beszerelést. Alkalmazható közvetlenül csempe, kőpadló vagy más különböző hidegburkolatoknál. Telepíthető csemperagasztóba és aljzatkiegyenlítőbe egyaránt. Több fajta felületi hőleadási teljesítmény, gyors és hatékony, egyenletes felfűtés. A fűtőszőnyeg hőforrását jelentő fűtőkábel kettős tokozású, a belső fém burkolata hatékonyan árnyékolja le, és véd a fűtőkábel elektromágneses sugárzása ellen és a földelésnek hála teljes mértékben vízálló, így telepíthető fürdőszobában is. A  Hemsedt DH termékcsaládú fűtőszőnyeg egyedülálló a piacon, hiszen a hideg és meleg kábelkapcsolat átmenetet nélküli, úgymond “sleeveless, ujjatlan” csatlakozású, valamint a dupla fluorpoliper szigetelésének  (melynek jóval magasabb az olvadáspontja, mint a PVC-nek, és hosszabb élettartalmú is) köszönhetően prémium kategóriás fűtőszőnyegek közé tartozik. A fűtőszőnyeg, mind minden másik padlófűtési típus, kizárólak termosztáttal összekötve üzemeltethető, ezáltal jelentősen csökkentve az energiafelhasználást.

Elektromos fűtőfólia

Elektromos padlófűtési rendszer mindenféle meleg burkolatú padlótípus alá telepíthető. A fűtőfólia egy ideális fűtési típus a nagyobb területek számára és az úgynevezett lebegő padlók, mint például laminált, műanyag fa és szőnyeg számára. A fűtőrendszer mindössze 2,8 milliméter vastagságú, így nem emeli meg a padlószintet. Az elektromos fűtőfólia egyszerűen telepíthető és egyenletes hőeloszlást biztosít a fűtőkészülékben alkalmazott megerősített alumíniumfólia termikus tulajdonságainak köszönhetően. A 100 W/ teljesítménye miatt, rendkívül gyorsan felfűti az adott teret. A rendszer telepítése előtt mindig ellenőrizze, hogy a padló megfelelő hőszigeteléssel rendelkezik-e. Az elektromos fűtőfólia megfelelő puha szigetelőanyagon kell elhelyezni, hogy megakadályozzuk a fűtőelem károsodását, ha a bútorok és a padlón lévő emberek súlya nehezedik a padlóra. A szigetelőanyagnak legalább 6 mm vastagnak kell lennie, és alkalmasnak elektromos padlófűtésreAz elektromos fűtőfólia mind elsődleges, mind másodlagos fűtési forrásként is használhatók.

Elektromos fűtőkábel

Az elektromos fűtőkábelek meleg és hidegburkolatok alá egyaránt telepíthetőek. Az elektromos fűtés ezen formája, ideális rendszer az új házak építésénél. Beszerelésnél a kábelt 5 cm mélyen az esztrichbe ágyazzuk. A fűtőkábel hajlítható, ezáltal telepítése könnyen kivitelezhető bármely alakzatú térben. Azonban a kábel nem vágható és nem is keresztezhek egymást. A négyzetméterenkén hőteljesítményt a lefektete fűtő fűtőkábelek, illetve a kábelhurkok köz távolság határozza meg. Az elektromos fűtőkábel, hasonlóan a többi padlófűtési formához, kizárólag termosztáal összekötve vezérelhetőek.