Energiatárolós fűtőszőnyegek

previous arrow
next arrow
Slider

A legalacsonyabb energiafogyasztású elektromos padlófűtési típus. A német Hemstedt cég által kifejlesztett újgenerációs energiatárolós elektromos fűtőszőnyegek, melyek használata kifejezetten optmális alacsony energiaigényű ingatlanokban. A szén-dioxid-kibocsátás-mentes, 80-től 220 w/m² teljesítményű fűtőszőnyegek kizárólag napelemes rendszerrel kombinálva használható, ezáltal pluszt adva környezetének. Az elektromos fűtőszőnyegben két fűtővezeték található, így sokkal gyorsabban elérve a kívánt hőmérsékletet, energiát takarít meg. A két fűtővezeték egyszerre csakis addig üzemel, míg a hőmérséklet el nem érte a beállított hőfokot, ezután automatikusan kikapcsol, majd továbbá a szinten tartáshoz is csak az egyik fűtővezeték kezd el újra működni. Mivel a napelemes rendszer kiépítése több millió forintos beruházásnak számít, ezért fontos, hogy a jól szigetelt ingatlanjába a felmelegítéshez szükséges lehető legkisebb teljesítményű elektromos fűtési rendszert szerelje be. Ezekre az esetekre kínál tökéletes megoldást a német Hemstedt cég által kifejlesztett, teljesen egyedülálló, innovatív fűtőszőnyeg.

Innovációk a padlófűtésben

Az energiatárolós elektromos fűtőszőnyegek a legalacsonyabb energifogyasztású elektromos padlófűtési típus. A német Hemstedt cég által kifejlesztett újgenerációs elektromos fűtőszőnyegek, melyek használata kifejezetten optimális alacsony energiaigényű ingatlanokban. Ezen elektromos fűtőszőnyegekben két fűtővezeték található, ezáltal sokkal gyorsabban elérve a kívánt hőmérsékletet, energiát takarít meg. A két fűtővezeték egyszerre csakis addig üzemel, míg el nem érte a beállított hőfokot, ezután automatikusan kikapcsol, majd továbbá a szinten tartáshoz is csak az egyik fűtővezeték kezd el újra működni.

A másik egyedülálló innováció a Hemstedt elektromos padlófűtésekben az úgynevezett “sleeveless/ ujjatlan” csatlakozás, mely az összes padlófűtési terméküknél be le építve. A fűtő vezeték és a hideg vezeték csatlakozását szinte minden más elektromos padlófűtési termékek esetben mechanikusan, úgynevezett zsugorcső használatával oldják meg. Ezzel probléma, hogy nem minden esetben 100%-os szigetelésű, idővel megtörhet, valamint a beszerelésnél is külön munkálatot igényel ennek elhelyezése, mivel ez a része a fűtőkábelnek vastagabb a többinél. A “sleeveless” megoldással az átmenet a meleg és hideg vezetékek között egy darabból készül, így megkönnyíti a beszerelést, mivel az egész fűtőszőnyeg kábelszerkezete egyforma vastagságú, ráadásul 100%-san szigetelt, vízálló.

Innováció az elektromos padlófűtésben: két darab fűtőszál, valamint a vezetékek "sleeveless/ ujjatlan" kapcsolata

GREEN elektromos fűtőszőnyeg 2*70W/ m²

Egy átlagos ingatlannál körülbelül 100 W/m² hőigénnyel kell számolni, azonban manapság leginkább rendkívül jó szigetelt házak/lakások épülnek, melyeknek energiaigénye jóval kevesebb, valamint az áramot napelemmel vagy más regeneratív erőforrással állítják elő. A 70 W/m²/fűtőkábel alacsony teljesítményű elektromos fűtőszőnyeg kifejezetten az ilyen típusú ingatlanokra le kifejlesztve. A fűtőszőnyeg telepíthető közvetlenül a padló alá.

A fluorpolimer szigetelésű fűtőszőnyeg belsejében két fűtőszál található, mellyel rendkívül gyorsan felfűthető az adott terület, majd a meleg megtartásához csak fele energia szükséges, azaz az egyik fűtőszál automatikusan kikapcsol. A GREEN alacsony teljesítményű elektromos fűtőszőnyeg területtől függően különböző hosszúságokban kapható, azonban minden esetben 0,5 m szélességű.

GREEN energiatárolós fűtőszőnyeg 2*40W/m²

Az energiatárolós elektromos fűtőszőnyeg egy rendkívül alacsony, 40 W/m²/fűtőszál teljesítményű, ezért használata rendkívül alacsony energiaigényű ingatlanokban ajánlott. A fűtőszőnyeget az esztrichktben kell elhelyezni megfelelő szigeteléssel, így a gyorsan felmelegített talaj fokozatosan adja át a hőt a környezetének, miközben az elektromos fűtőszőnyeg nem üzemel. A keresztkötésű polietilén (XLPE) szigetelésű fűtőszőnyeg belsejében két fűtőszál található, mellyel rendkívül gyorsan felfűthető az adott terület, majd a meleg megtartásához csak fele energia szükséges, azaz az egyik fűtőszál automatikusan kikapcsol. A GREEN energiatárolós elektromos fűtőszőnyeg területtől függően különböző hosszúságokban kapható, azonban minden esetben vagy 0,67 m vagy 1,02 m szélességű.