Elektromos padlófűtés

previous arrow
next arrow
Slider

Az elektromos fűtés ezen formája biztosítja Ön számára a legmagasabb hőkomfort érzést, ráadásul szinte azonnal érezhető a felmelegedés. Általánosságban elmondható, hogy elektromos padlófűtés használatával a helyiség hőmérséklete 2 °C-kal lejjebb állítható, anélkül, hogy a komfortérzete változna, ráadásul programozható termosztáttal vezérelve jelentős energiamegtakarítás is elérhető. Termékeink között megtalálhatja az elektromos padlófűtés három különböző formáját: fűtőszőnyeg hidegburkolat alá, fűtőfólia melegburkolat alá és fűtőkábel minden padlótípus alá.

 


Elelktromos fűtőszőnyeg

A legvékonyabban kialakított padlófűtési rendszer, melyen a félvezető fűtőkábel egy öntapadó és rugalmas felületű üvegszálas hálóra van szerelve. ​Alkalmazható közvetlenül csempe, kőpadló vagy más különböző hidegburkolatoknál. Telepíthető csemperagasztóba és aljzatkiegyenlítőbe egyaránt. Több fajta felületi hőleadási teljesítmény, gyors és hatékony, egyenletes felfűtés. A fűtőszőnyeg hőforrását jelentő fűtőkábel kettős tokozású, a belső fém burkolata hatékonyan árnyékolja le, és véd a fűtőkábel elektromágneses sugárzása ellen.  Fektetés után a fűtőszőnyeges padlófűtési rendszer azonnal üzembe helyezhető, 1,9 méteres gyárilag szerelt bekötő kábelének segítségével közvetlenül a termosztátba köthető. “Okos” termosztátoknak köszönhetően előre programozhatja a kívánt hőmérséklet szerint, ezáltal akár 25%-os energiamegtakarítást is elérhet. Fő és kiegészítő fűtésként egyaránt használható. Az elektromos fűtőszőnyegek magasabb kategóriája közé tartozik az úgynevezett fluoroploimer bevonatú fűtőkábel, melynek nem csak magasabb az olvadáspontja, mint a többi esetben használt PVC-nek, de ráadásul még kevesebb az esély arra is, hogy idővel esetleg megtörne a kábel.

Elektromos fűtőfólia

Elektromos padlófűtési rendszer mindenféle meleg burkolati padlótípus alá, valamint telepíthető falba és mennyezetre is egyaránt. A fűtőfólia egy ideális fűtési típus a nagyobb területek számára és az úgynevezett lebegő padlók, mint például laminált, műanyag fa és szőnyeg számára. Az elektromos fóliafűtés egyszerűen telepíthető és egyenletes hőeloszlást biztosít a fűtőkészülékben alkalmazott megerősített alumíniumfólia termikus tulajdonságainak köszönhetően. Az elektromos fűtőfólia mind elsődleges, mind másodlagos fűtési forrásként is használhatók. A fűtési rendszer telepítése előtt mindig ellenőrizze, hogy a padló megfelelő hőszigeteléssel rendelkezik-e. Ez különösen fontos, ha a fűtőfólia fűtőtestek elsődleges hőforrásként kerülnek felhasználásra. Az elektromos fűtőtestet megfelelő puha szigetelőanyagon kell elhelyezni. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a fűtőelem károsodását, ha a bútorok és a padlón lévő emberek súlya nehezedik a padlóra. A szigetelőanyagnak legalább 6 mm vastagnak kell lennie, és alkalmasnak elektromos padlófűtésre. Megnövelt megtakarítás érhető el szigetelt alátét használatával a fűtőfólia alatt, mivel ez legalább 50% -kal csökkenti a felmelegedési időt, és végső soron költségmegtakarítást is eredményez. Az elektromos fűtőfólia telepíthető a falra és a mennyezetre is egyaránt

Elektromos fűtőkábel

Az elektromos fűtőkábelek meleg és hidegburkolatok alá egyaránt telepíthetőek. Az elektromos fűtés ezen formája, ideális rendszer az új házak építésénél.  Beszerelésnél a kábelt 5 cm mélyen az esztrichbe ágyazzuk. A fűtőkábel hajlítható, ezáltal telepítése könnyen kivitelezhető bármely alakzatú térben. Azonban a kábel nem vágható és nem is keresztezhetik egymást. A négyzetméterenkénti hőteljesítményt a lefektetett fűtő fűtőkábelek, illetve a kábelhurkok közti távolság határozza meg. Az elektromos fűtőkábel, hasonlóan a többi padlófűtési formához, kizárólag termosztáttal összekötve vezérelhetőek. A földelésnek hála nedves helyiségekben is használható. Mivel az esztricht kiválóan tárolja a hőt, így a fűtőkábel kikapcsolása után is fokozatosan adja át a meleget a környezetének. A lerövidített felmelegedési időnek köszönhetően, az elektromos fűtőkábel különösen alkalmas olyan helyiségekben, amelyeket folyamatosan használnak. A fűtőkábel a legköltséghatékonyabb megoldás a padlófűtési rendszerek között.